15 Nisan 2013 Pazartesi

DÜNYA, 23 NİSAN'I İZMİR'DE KUTLAYACAK



İzmir, bugünden itibaren 8 gün boyunca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşayacak. Bu yıl İzmir'de düzenlenen TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde 45 ülkeden 650 çocuk İzmir'e geldi. İzmir'de 45 okulun öğrencilerin evlerinde misafir olacak dünya çocukları, bugün 14.00'te Kültürpark'ta şenlik yürüyüşü gerçekleştirecek. Kültürpark'ta kurulacak çocuk köyünde ve İzmir'in çeşitli yerlerinde 8 gün boyunca gösteri ve etkinlikler gerçekleştirecek olan dünya çocukları, İzmir'in EXPO 2020 adaylığının kendi ülkelerine ve dünyaya duyurulmasında da büyük rol oynayacak.

İzmir'e çocukları gelecek 45 ülkenin 35'inin İzmir'in EXPO 2020'nin nerede düzenleneceğine karar verecek Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu'nun üyesi olduğunu belirten Vali Cahit Kıraç, "Tüm İzmirliler'i Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramımızın coşkusuna ortak olmaya davet ediyoruz. Şenliğimiz, EXPO 2020 adaylığımız için de büyük önem taşıyor. Her ülkeden 13 çocuk ve 2 yöneticiyi ağırlayacağız. EXPO 2020 adaylığımızın tanıtımını bu 8 gün boyunca görsel olarak da en iyi şekilde dünyaya duyurmaya çalışacağız" dedi.
Vali Cahit Kıraç, kutlamaların İzmir'de yapılması yönündeki taleplerinin Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından kabul edildiğini belirterek, "Amacımız İzmir'i tüm dünyaya tanıtmak. 23 Nisan kutlamalarıyla ilgili olarak titiz bir çalışma yürüttük" diye konuştu. Kutlamaların merkezi olan İzmir'de 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde EXPO 2020 adaylığı için özel gösteriler sunulacak. Gösterilerde EXPO kareografileri de sergilenecek. TRT 8 gün boyunca İzmir'in tanıtımı ve adaylık çalışmalarını tüm dünyaya duyuracak.
TRT 35. Uluslararası Çocuk Şenliği 15 Nisan'da Valilik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretleriyle başlıyor. Saat 14.00'te tüm dünya çocukları Kültürpark'ta geleneksel kıyafetleri ve bando eşliğinde Şenlik Yürüyüşü gerçekleştirecek. Yine Kültürpark'taki Çocuk Ülkesi'nin açılışının ardından ülke temsilcileri onuruna İzmir Valiliği tarafından Balçova'da yemek verilecek. Ertesi gün 17.30'da Türk popunun sevilen sesi Mustafa Ceceli Kültürpark'ta bir konser verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder