8 Mayıs 2012 Salı

TRT BELGESEL ÖDÜLLERİ VERİLDİ

TRT'nin düzenlediği Belgesel Günleri'nin finali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Gecede, Belgesel Yönetmeni Aziz Albek'e ''Belgesel Ödülleri Onur Ödülü''nü takdim ettikten sonra bir konuşma yapan İbrahim Şahin, TRT Belgesel Günleri'nin 4 yıldır gerçekleştirildiğini belirtti.

Şahin, TRT Belgesel Günleri'ne ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, ''Ama bu yıl inanamayacağımız düzeyde bir katılım vardı. 41 ülkeden 340 belgesel yarışmak üzere bize müracaat etti. Bu, bizim için çok önemli bir referans. Tabii belgesel filmcilik, sinemacılık maalesef ilgi görmeyen bir alandı. Kamu hizmeti yayıncısı TRT, bunu yapması gereken bir görev gibi hissetti ve biz bu çalışmayı başlattık'' diye konuştu.

Aziz Albek'in cumhuriyetle yaşıt olduğunu dile getiren Şahin, ''Kendilerine çok uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Gerçekten belgeselcilikte çok önemli bir mihenk taşıdır. Fikirlerinden sürekli yararlanacağız'' dedi.

-Ödüller-

''Ulusal Profesyonel Kategoride En İyi Film Ödülü''ne Bülent Öztürk ''Beklemek'' isimli belgesel ile değer görüldü.

''Ulusal Profesyonel Kategoride Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü''nü, ''800 Kilometre Engelli'' belgeseli ile yönetmen Murat Erün kazanırken, ''Ulusal Profesyonel Kategoride Milli Piyango Özel Ödülü''nü de Murat Aydın ve Svenja Kluh yönetmenliğindeki ''Kargalar ve Halife Yılları'' başlıklı belgesel kazandı.

Gecede, ''Uluslararası Kategoride En İyi Film Ödülü''nü de ''Ulan Batur'lu Lama'' isimli belgesel ile Egle Vertelyte kazandı.

''Uluslararası Kategoride Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü''nü ''Palmiyeler'' isimli belgesel ile Muhammed Ali Hashemzehi kazanırken, ''Uluslararası Kategoride Milli Piyango Özel Ödülü''ne Ida Gron ''Çocuk ve Palyaço'' belgeseli ile değer bulundu.

''Ulusal Amatör Kategoride Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü''nü, ''Kuma'' belgeseli ile Emine Altaş kazanırken, aynı kategoride ''Milli Piyango Özel Ödülü''ne, ''Cneydo'' ile yönetmen Hüdai Ateş değer bulundu.

''Ulusal Amatör Kategoride En İyi Film Ödülü'' ise, ''Yarısı İnsan Yarısı Yılan'' başlıklı belgesel ile yönetmen Kenan Özer'e layık görüldü.Öte yandan, törende programın gerçekleşmesi için katkıda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine de plaket verildi.

0 yorum:

Yorum Gönder