8 Mayıs 2012 Salı

HER SINIFA BİR DEPREM ÇANTASI

Fethiye Gazi İlköğretim Okulu’nun hayata geçirdiği “Her sınıfa bir deprem çantası” ve “Her öğrenciye bir kimlik bilgilendirme kartı” projeleri kamuoyuna tanıtıldı.


Projelere destek veren Fethiye Belediyesi Afet Yönetim Merkezi Müdürü Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem, “Gazi ilköğretim Okulunda başlatılan bu projeye destek veriyoruz aynı zamanda Fethiye Belediyesi olarak Fethiye’de ki tüm okullara yayılması için gereken çalışmayı ve desteği İnşallah kısa bir sürede gerçekleştireceğiz. Fethiye’de her sınıfta bir deprem çantası mutlaka olacaktır. Deprem çantasında; hayatta kalabilmek için gereken malzemeler vardır. Deprem çantası ile çocuklarımız deprem gerçeğini daha iyi kavrayacaklardır” dedi.

Projenin genişlemesi için desteklerinin süreceğini açıklayan Çidem, “18 yıllık meslek hayatımda depremleri yakından takip etmemden dolayı ilimiz ve Türkiye’mizde hiçbir yerde her sınıfa bir deprem çantası adı altında bir etkinlik duymadım. Bu güzel etkinliğe hemen şahsım ve belediyemiz olarak destek vermeye başladık. Desteklerimiz tüm okulları kapsayacak şekilde sürecektir” diye konuştu.

“Her sınıfa bir deprem çantası” ve “her öğrenciye bir kimlik bilgilendirme kartı” projelerinin tanıtımını yapan Okul Müdürü Tamer Karaca da, şunları söyledi: “Önce biz ilk olarak 30 sınıfımızda bu projeyi başlattık. Sınıflarda gördüğünüz gibi deprem çantaları duvarlarda asılı. Her sınıfa bir deprem çantası koymamızdaki amacımız çocuklarımızın depremle ilgili yeni bilgilerle donatılması. Deprem çantasında hangi malzemelerin olması gerektiğini ve bu malzemelerin ne için kullanılacağının bilinmesidir. Aynı zamanda öğrencilerimiz vasıtasıyla da ailelerin bu konu hakkında bilgi edinmesidir. Biz bu projeyi geliştirerek her sınıfa bir deprem çantasından sonra her eve bir deprem çantası şeklinde projeyi geliştirerek öğrencilerimizin evlerine taşımayı düşünüyoruz”

0 yorum:

Yorum Gönder