8 Mayıs 2012 Salı

2012 YUNUS NADİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhuriyet Vakfı adına gecenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Orhan Erinç,Cumhuriyet ailesi olarak 88. yılı kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Cumhuriyet Gazetesi, kurucusu Yunus Nadi’nin 7 Mayıs 1924’teki baş yazısında belirttiği gibi Atatürk devrim ve inkılaplarını koruma ve geliştirmek, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinin sürdürülebilmesi için çaba harcayan bir gazete olmasını çalışanlarının ve okurlarının bilincinden alıyor. Kurucumuz Yunus Nadi adına konan bu ödüller Türkiye’nin fikir, kültür, sanat ve edebiyat alanlarında en uzun soluklu olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.


Ödüller

“Roman” dalında “Eşik” adlı yapıtıyla Irmak Zileli, “Öykü” dalında “Hanımların Dikkatine” adlı yapıtıyla Seray Şahiner, “Şiir” dalında “Doğu Tabletleri” adlı yapıtıyla Hüseyin Haydar, “Karikatür” dalındaki yapıtıyla Şevket Yalaz, “Fotoğraf” dalındaki yapıtıyla Bülent Suberk ödüle layık görüldü.

“Sosyal Bilimler Araştırması” dalında ise ödül Burak Çelik'in “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu: Yapısal Açıdan Karşılaştırmalı Bir İnceleme” ve Burak Çelik'in “Osmanlı’da Sosyalizm, Kürtçülük ve İttihatçılık” adlı yapıtları arasında paylaştırıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder