14 Ocak 2011 Cuma

ÇÖPLER ALTIN OLACAK

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından "Çöpünüz Altın Olacak" kampanyasıyla geri dönüşümü sağlanabilecek çöpleri toplama gününde belediye ekiplerine teslim edenlere her ay kura ile 30 adet çeyrek altın dağıtılacak.

İlkadım'ın 300 bini aşan nüfusu ile birçok ilin nüfusundan daha büyük bir nüfusa sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, buna rağmen İlkadım'ın temizlik konusunda iyi durumda olmadığını söyledi. Günlük 300 ton çöpün toplandığı ilçede belediyenin temizlik işini kendi araçları ve 330 işçisi ile yapıtlığını açıklayan Başkan Necattin Demirtaş "Çöp toplama sistemimiz çöp konteynırları ile gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra bazı mahallerde de çöp saati uygulaması da yapmaktayız. İlçemizde her gün çöp toplama, cadde yıkama ve sokak süpürme hizmetleri sunulmaktadır. Gelişmiş ülkelerin çöp toplama sıklığını haftada bir güne kadar düşürdükleri gerçeği yanında, biz birçok caddeye çeşitli zorunluluklardan dolayı defalarca araç göndermekteyiz. Oysa günlük toplanan çöpün yüzde 30'unu geri dönüştürülebilir atıklar oluşturmaktadır. Bu atıklar çoğunluğu ambalaj atığı olan cam, plastik, kağıt, karton ve metal atıklardır. Bu atıklar çöp hacminin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Hemşehrilerimizin bir kısmının bu atıklar ve belediyemizin halen uyguladığı geri kazanım projesi (GEKAP) hakkında bilgi sahibi olmasına karşılık birçoğunun da bu konuda bilgi sahibi olmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Bunu geri dönüşüm sepetlerimizin içinden çıkan çöplerden çok iyi anlıyoruz" dedi.

Bilgi eksikliğini gidermek, temizlik ve geri dönüşüm konusunda İlkadımlıları bilgilendirmek, geri dönüşüme olan ilgiyi arttırmak ve temizlik konusunda hassasiyet ve yararlılık gösteren İlkadımlıları ödüllendirmek için "Çöpünüz altın olacak" isimli kampanyayı başlattıklarını ifade eden Başkan Demirtaş "Bu kampanyada geri dönüşüm sistemimizi oluşturan toplama araçlarını, her mahalleye ayrılan toplama günlerini, toplama ekipmanlarını ve bu ekipmanlara hangi atıkların atılıp atılmayacağını hemşerilerimize anlatacağız. İlkadımlıları belediyemizin temizlik konusundaki yapacağı yasal düzenlemeler hakkında bilgilendireceğiz. Geri dönüşüm atıklarını mavi renkli geri dönüşüm poşetlerine doldurup GEKAP kamyonlarına toplama gününde teslim edenlere her ay yapılacak olan altın çekilişi için bilet verilecek. Her ayın ilk haftası altın kazan talihliler internet sitemizde yayınlanacak. Kazanan hemşerilerime ödül olarak bir adet çeyrek altın bizzat benim tarafımdan basın önünde takdim edilecektir. Ayrıca temizlik ve geri dönüşüm konusunda katkıları olan kişi ve kurumlar da tarafımızda belirlenerek ödüllendirilecektir" diye konuştu.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder