14 Ocak 2011 Cuma

1 GÜNDE 10 REKOR

Havuzların altın kızı, son 2 yılda 80 Türkiye rekorunun sahibi oldu. Bunların 10’unu aynı günde kıran Hazal Sarıkaya, 1996 doğumlular arasında dünyanın en iyi ikinci yüzücüsü.

İki yıldır büyük bir çıkış yakalayan FMV Işık Spor Kulübü yüzücüsü 14 yaşındaki Hazal Sarıkaya’nın her attığı kulaç rekor yazıyor. O bir rekor rekortmeni... Hazal, yaşını çok aşarak, iki yıla küçükler, yıldızlar, gençler ve açık yaşta 80 Türkiye rekoru sığdırdı. Bu yıl tüm yaş gruplarında 59 Türkiye rekoru kırarak inanılmaz bir rekorun sahibi olurken, bir günde 10 Türkiye rekoruna da imza atma başarısı gösterdi. Hazal 8 aylıkken denizle tanışmış, yüzmeye boğulmamak için başlatılmış, ‘suya çok barışık bir çocuktu’ diyen annesi Canan Sarıkaya’nın yüzücü olması için rüşvet olarak verdiği oyuncak robot ile bugünlere gelmiş.  

1996 doğumlular arasında dereceleri ile Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada bulunan Hazal, Uluslararası Prens Adaları Yüzme Yarışması’nda 4 altın madalya kazanıp en yüksek FİN puanını toplayan bayan yüzücü olarak Prenses seçildi. 12 yaşında Pekin Olimpiyatları barajını geçen Hazal, yaşı olimpiyatta yarışması için küçük olduğu gerekçesi ile Çin’e gidemedi. 2012 Londra Olimpiyatı B barajını 100 metre sırtüstünde 1.5 yıl önceden aştı. Bir şampiyonada 15 rekor kıran Hazal, İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya ve Portekiz rekorlarını kırdı.

Hazal’ın en iyi branşı olan 100 m. sırtüstü ilginç veriler kapsıyor. Her kulaç çekişinde 1 metre 32 cm giden Hazal’ın saniyedeki hızı ise 1.58 m. Antrenörü Ali Can ile birlikte hedef büyüten Hazal, “Önce 2011’de Sırbistan’da Avrupa Gençler Şampiyonası’nda birinci olmak istiyorum. 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarı final ve finali, 2016 Olimpiyatı’nda ise madalyayı hedefledim” diyor.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder