14 Ocak 2011 Cuma

MENDERES İÇİN PROJE GİRİŞİMİ

Büyük Menderes Nehri’nde su kaynaklarının korunmasını amaçlayan, ‘Yaşayan Nehirler Yaşayan Ege Projesi’ Aydın Ticaret Borsası’nda tanıtıldı.

Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, wwf-Türkiye, Yaşama Dair Vakıf (YADA), Ege Derneği ve Eko Sistemi Koruma, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) işbirliğiyle yürütülecek proje tanıtımına davet edilen Aydın, Denizli ve Uşak valileri gelemedi.

Yaşama Dair Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çalışkan, Türkiye’de yeni projelerin tedirginlik yarattığını belirterek, “Proje çöplüğü mü yaratıyoruz endişe ediyoruz. Her ne kadar Menderes Havzası konusunda dikkat çekmeye çalışsak da, Türkiye’deki diğer 25 havza için örnek hale getirmek, Türkiye’ye örnek olacak bir proje üretmek istedik” dedi. Çalışkan, Menderes Nehri’nde yaşanan kirlilik konusunda kimsenin sorumluluk üstlenmediğini savundu.

WWF Türkiye Müdürü Tolga Baştak da Türkiye ile dünya açısından suyun önemine dikkat çekerek, “Başta kirlilik olmak üzere bir çok sorunları barındıran ve yaklaşık 3.5 milyon kişiye yaşam sağlayan, Ege bölgesinin can damarı Büyük Menderes Nehri tarım başta olmak üzere sanayi ve turizm sektörünün su ihtiyacını karşılamaktadır. Doğal kaynaklarımızın yok olmaması için geç olmadan çözümler üretmek zorundayız” dedi.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder