12 Temmuz 2010 Pazartesi

KULAÇLARI ENGEL TANIMIYOR

Ankara’da yaşayan bedensel engelli yüzücüler Berk Kamanlı ve Hamit Demir, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde antrenmanlarını yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi altında gerçekleştirdi. 2 genç sporcu, yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından sahilde dinlendi.

Berk Kamanlı, protez bacaklarını daha rahat kullanabilmek ve bacak kaslarını güçlendirmek için başladığı yüzme sporunu 13 yıldır profesyonel olarak sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye’nin ilk engelli Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencisiyim. Gazi Üniversitesi BESYO 4. sınıfta eğitim görüyorum ve bu benim için çok büyük bir şans. Engelli olarak üniversiteye başlamam bana ciddi sorumluluklar yükledi. Artık diğer engellilere karşı sorumluluklarım var. Başkaları için de bir şeyler yapmam gerekiyor" dedi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanı da olan koruyucu annesinin kendisini yüzmeye yönlendirdiğini anlatan Berk Kamanlı, Çanakkale Boğazı’nı 5 kez yüzerek geçtiğini anlatarak, "Çanakkale Boğazı’nda düzenlenen yüzme etkinliklerinde Türkiye’den ve yurt dışından katılan yüzücüler vardı. Onların arasında ilk sıralarda güzel dereceler elde ettim. Kendi klasmanımda da bir çok derecelerim var. İstanbul Boğazı’nda düzenlenen yüzme etkinliğe ise ilk kez katılacağım. Olimpiyat Komitesi’nin hazırladığı bir organizasyon. 18 Temmuzda İstanbul’da düzenlenen etkinlikte, İstanbul Boğazı’nı da geçerek bir engeli daha aşmış olacağım" dedi.

Bugüne kadar çok sayıda uluslararası organizasyonlara katılığını ve belli dereceler elde ettiğini anlatan Kamanlı, olimpiyatlara katılmak istediklerini ifade ederek, "Bu süreçte olimpiyatlara ve dünya şampiyonalarına katılmamız için bize verilecek maddi destek büyük önem taşıyor. Yeterince destek alamıyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla katılıyoruz. Biz her türlü desteğe açığız. Bizim başarımız Türkiye ve Türk halkının başarısı ve sevinci olacak" diye konuştu.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder