12 Temmuz 2010 Pazartesi

VE KUPA İSPANYA'NIN

19. Dünya Kupası’nın en büyüğü belli oldu. Uzatmalara giden maçta İspanya, Hollanda'yı 115. dakikada İniesta'nın attığı golle 1-0 mağlup ederek 19. Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Tarihinde ilk kez büyülü kupayı kaldıran İspanya, kıta dışı düzenlenen şampiyonada ilk kez şampiyon olan Avrupa takımı da oldu.

İspanya, 116. dakikada kendisine kupayı kazandıran golü buldu. Fabregas'ın pasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan İniesta güzel bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi ve İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Bugüne kadar Dünya Kupası'nda Almanya'nın oynadığı tüm maçların sonucunu doğru tahmin eden "Ahtapot Paul", son tahmininde İspanya'nın Almanya'yı yeneceğini tahmin ettikten sonra Alman taraftarları kızdırmış ve büyük tepkisini almıştı. Almanya ile Uruguay arasındaki üçüncülük maçı için de Almanya'nın kazanacağı yönünde tahminde bulunan "Paul", finalde ise İspanya'nın Hollanda'yı yeneceğini söylemişti.

Paul'un tahminlerinden sonra oynanan 3. maçında Uruguay'ı 3-2 yenen Almanya, Dünya Kupası'nı 3. tamamladı. Yani 'Kahin Ahtapot' yine bildi. Final maçı içinde 'İspanya kazanacak' diyen Paul son tahmininde de haklı çıktı. Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder