13 Mart 2010 Cumartesi

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EN İYİ PROJE...


Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce uygulanan ''Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'', Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Diyarbakır'da uygulanan en iyi proje seçildi.
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illerde 2008 yılında başlatılan, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat, spor alanlarında; göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı sosyal ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütülen bir program olan SODES, yüz güldürmeye devam ediyor.

Diyarbakır'da SODES kapsamındaki 72 projeden biri olan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, Türk Eczacıları Birliğinin finansmanı, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum örgütlerinin desteğiyle oluşturulan TEB-Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uçucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki madde bağımlısı çocukların rehabilitasyonlarına yönelik uyguladığı, ''Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'' ile zehir tuzağına düşmüş gençleri hayata katarken, kent bazında da en iyi proje seçilme başarısını gösterdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, projenin 2009'dan bu yana uygulandığını söyledi. Taş, SODES kapsamında her ilde uygulanan ve valiliklerce önerilen projelerin DPT'nin bağımsız kurulları tarafından değerlendirilmeye alındığını, bu değerlendirme sonucunda projelerinin il bazında en iyi proje seçildiğini belirtti.

UMATEM'in madde bağımlılarına tıbbi destek verdiğini, uygulamaya koydukları projede, tıbbi tedavi alan çocukların eş zamanlı sosyal rehabilitasyonlarını yerine getirerek topluma yeniden kazandırılmasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Taş, proje kapsamında 4 meslek uzmanı ile 4 eğitmenin istihdam edildiğini, geçen yıl 70'i yatılı 262'i ayakta olmak üzere 332 çocuğa hizmet verildiğini kaydetti, şöyle konuştu:

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder