13 Mart 2010 Cumartesi

SİGORTA İŞLEMLERİ TEK TUŞLA BİTECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık ve bağlı kurumlara dönük 39 yeni bilişim projesi hazırlandığını söyledi

Bu projelerin tamamlanmasının ardından vatandaşın bütün işlemlerinin hızlanacağını belirten Dinçer, özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verdiği hizmetlerin kolaylaşacağına dikkat çekti. Dinçer, "Hiçbir süreç bilgisayarın tuşuna bastığından daha fazla süre almayacak. Hiçbir evrak ve imza kağıt üzerinde kalmayacak. Bürokrasi bitecek." dedi. Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulamalar Ödülleri 2010 Avrupa Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Dinçer, kamu kurumlarında ödül sisteminin yaygınlaştırılacağını söyledi.

Kamu hizmetlerinde yeniliklere her zaman açık olduklarını dile getiren Dinçer, "Suistimale hayır, yeniliğe evet." diye konuştu. SGK'nın hayata geçirdiği Medula sisteminden övgüyle bahseden Bakan, "Medula sistemi dünyanın gıptayla bakacağı sistem. Ancak bunu kamuoyuna iyi anlatamamanız bir eksiklik. 70 milyonluk toplumda hasta, doktor, hastane ve eczaneyi kontrol altına alacaksınız ve bundan sadece kendiniz haberdar olacaksınız." ifadelerini kullandı. Dinçer, günde 2,5 milyon işlemin yapıldığı Medula sisteminin 10 bin işlemde yaşanan küçük hatalarla gündeme gelmesini de eleştirdi.

HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder