13 Mart 2010 Cumartesi

FORMULA 1 HEYECANI BAŞLADI



Formula 1 tarihinin en heyecanlı yıllarından biri olmaya aday 2010 sezonu Bahreyn'de başladı.

Son şampiyon Jenson Button, bir önceki yılın şampiyonu Lewis Hamilton'la birlikte bu sezonun iddialı ekiplerinden Mc Laren için yarışırken, aynı zamanda kendi aralarında da şampiyonluk mücadelesi verecekler.

Renault'da yarışırken şampiyonluğa ulaşan, ancak daha sonra katıldığı McLaren'de Hamilton'un gölgesinde kaldığı için mutsuz olduğunu gizlemeyen Alonso, Kimi Raikkonen'in yerini aldığı Ferrari'de şampiyonluk peşinde olacak.

Formula 1'in uzun süredir kaybettiği ilgiyi bu sene yeniden kazanmasını sağlayan en önemli faktör ise yedi kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Michael Schumacher'in pistlere dönüşü oldu.

Bu seneki Formula 1 sezonu Schumacher ile Alonso açısından bir rövanş niteliği de taşıyor.

Her iki sürücü en son 2006'da Alonso'nun şampiyonluğa ulaştığı Alman sürücünün son kez pistlerde olduğu Brezilya yarışında mücadele etmişlerdi.

Bu sene takım stratejileri özellikle pit stop uygulamasında yapılan değişiklikle yarış açısından çok daha önemli hale gelecek.

Pit stop sırasında takımların yakıt takviyesi uygulaması kaldırılırken, araçlar sadece lastik değiştirebilecekler.


Bu haftasonu Bahreyn Grand Prix'iyle başlayan Formula 1 sezonu, 14 Kasım'daki Abu Dabi Grand Prix'iyle sona erecek. İstanbul yarışı ise 30 Mayıs'ta.


BBC TÜRKÇE

0 yorum:

Yorum Gönder