3 Ağustos 2010 Salı

TÜRK BELGESELLERİ KOSOVA'DA

Documentarist tarafından hazırlanan 6 filmlik seçkinin yanı sıra yarışmada yer alan 2 film ile 1 jüri üyesi de Türkiye'den...

Bu sene Balkanları mercek altına alarak bölgeden pek çok belgeselciyi konuk eden Documentarist'in, belgesel alanında Balkan ülkeleriyle güç birliği oluşturma girişiminin ilk adımı Kosova'da atılıyor.

Haziran sonunda başarılı bir festivale imza atan Documentarist ekibi, bu hafta Kosova'da düzenlenen DokuFest-Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali'ne Türkiye'den bir dizi belgesel götürüyor.

31 Temmuz - 7 Ağustos tarihlerinde 9'uncusu düzenlenen DokuFest, Türkiye'den belgesellere "Documentarist@DokuFest" başlığıyla özel bir bölüm ayırdı.

Prizren kentinde düzenlenen ve bölgenin en önemli belgesel etkinlikleri arasında yer alan festivalde geçen yıl "En İyi Balkan Belgeseli" ödülünü kazanan Emel Çelebi ise jüri üyesi olarak görev yapacak.

Documentarist@DokuFest bölümünde gösterilecek olan ve Documentarist programından seçilen belgesel paketinde Zeynep Özkaya'nın "Leyla ile Mecnun Gurbette", Emre Karataş ve Deniz Oğuzsoy'un "Duvar", Zeynep Dadak ve Merve Kayan'ın "Bu Sahilde", Rodi Yüzbaşı'nın "Miraz", Cahit Çeçen'in "Kahpe Devran" ve Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy'ün "İki Dil Bir Bavul" adlı filmleri yer alıyor. Festival kapsamında Documentarist'i tanıtan bir sunum da yapılacak.

DokuFest'te ayrıca Doğa Kılcıoğlu'nun "Kamerayla İzdivaç" adlı belgeseli Balkan Belgesel Yarışması bölümüne seçildi. Anadolu Kültür ortak yapımı olan Serge Avedikian'ın Altın Palmiye ödüllü "Hayırsızada" (Chienne d'histoire) animasyonu ise kısa film kategorisinde yarışacak.

TIMETURK

0 yorum:

Yorum Gönder