9 Temmuz 2010 Cuma

TÜRKİYE VE ERMENİSTAN ARASI MÜZİK KÖPRÜSÜ

Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası ismiyle birleşen müzisyenler, Nvart Andreassian ve Cem Mansur’un yönetiminde 16 Temmuz Cuma akşamı 20.30’da Cemal Reşit Rey sahnesine çıkacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Anadolu Kültür ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek konserde, Beethoven ve Bizet’in yanı sıra Ulvi Cemal Erkin, Aram Haçaturyan ve Bedrich Smetana’nın yapıtları da seslendirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin desteğiyle gerçekleşecek konserin solistleri ise Hande Küden ve Tigran Harutyunyan.

Proje, İstanbul’da doğan Nvart Andreassian’ın ortak bir orkestra yaratma fikriyle başladı. Andreassian, Ermenistan’daki seçmeleri yürütürken Türkiye’deki konservatuarlardan yapılan seçmeleri ise Cem Mansur üstlendi. Uzun elemeler sonucunda hepsi yüksek konservatuar kökenli, karakteristik özelliklerine, müzikalitelerine göre yaşları 18-23 arasında değişen 65 yetenekli Türk ve Ermeni müzisyen seçildi ve Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası’ oluştu. 5 Temmuz’da çalışmalarına başlayan Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası, Büyükada ve Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde de adalılara ve öğrencilere özel ücretsiz konserler vererek hazırlıklarını ilerletecek. Orkestra’nın İstanbul konserinden sonra, sonbaharda Ermenistan’da çalması planlanıyor.
Konserin 30, 20 ve 15 liralık biletleri, Biletix ve İKSV satış noktalarından edinilebilir.
RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder