9 Temmuz 2010 Cuma

KIZILIRMAK DELTASI BİLİM OKULU OLACAK

SAMSUN’da bulunan ve Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nın üniversite öğrencileri için bilim okulu haline getirileceği belirtildi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından ‘Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu Projesi’ hazırlandı. 70 bin TL bedelli olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında Türkiye’deki 20 üniversiteden gelecek 20 öğrenci, deltada 15 gün süresince sulak alanlar, subasar ormanları, kuş gözlemciliği, sulak alanların Türkiye için önemi gibi konularda eğitim görecek. Samsun Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak, proje kapsamında öğrenciler için ilk kamp döneminin 12 Temmuz’da başlayacağını belirterek, “Proje Kızırlırmak Deltası için çok önemli. Öğrenciler deltada aldıkları eğitim sayesinde sulak alanların Türkiye için önemini ve sulak alanlardaki ekolojik yaşamın nasıl olduğunu daha iyi kavrayacaklar. İkinci kamp dönemi de 20 Eylül- 3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Projenin başarısı doğrultusunda bir sonraki yıl da projeyi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.
Samsun’un Ondokuz Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında yer alan ve 56 bin hektar büyüklüğündeki Kızılırmak Deltası’nda 322 kuş türü bulunuyor.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder