8 Temmuz 2010 Perşembe

KUM HEYKELLERİ TURİST AKININA UĞRUYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi’nin sponsorluğunu yaptığı "Mitoloji 2" temalı Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 10 ülkeden 30 heykeltıraş tarafından 35 ana temada 100’den fazla heykelin yer aldığı ve 7 bin 500 ton kum kullanılarak bir ayda oluşturulan festival Lara’da Kasım ayına kadar görülebilecek.


Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçilerin büyük bölümünün turizm acenteleri tarafından getirildiğini ve özellikle Rus, Alman ve Hollandalı turistlerin festivale ilgi gösterdiğini kaydetti.

Avrupalı turistlerin yanı sıra bu yıl Arap ziyaretçilerinin de bulunduğunu belirten Karaca, Arap turistlerin özellikle Leyla ile Mecnun heykeline yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Karaca, "Özel ışıklandırmalar sayesinde oluşan farklı ambians gece de festivalin ilgi görmesini sağlıyor. Açıldığı günden bugüne kadar festivalimizi yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti" dedi.

Gelecek yıl 3 bin ton kum daha kullanarak 10 bin ton kumun üzerine çıkmayı hedeflediklerini aktaran Karaca, böylece her yıl biraz daha kum ekleyerek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’ni bir kaç yıl içerisinde dünyanın en büyük, en çok kum kullanılan ve en çok sanatçının katıldığı kum heykel festivaline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder