20 Mart 2010 Cumartesi

TOKİ’NİN ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ BAŞLIYOR

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), daha önce duyurusunu yaptığı ‘erken ödeme indirimi’ 22 Mart Pazartesi günü başlıyor.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, 2008 sonuna kadar satışı gerçekleştirilmiş konut ve işyerlerini kapsayan bu uygulama doğrultusunda peşin ödeme halinde yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak.
Uygulamadan 2008 yılı sonuna kadar satışı gerçekleştirilmiş olan 132 bin 890 konut ve işyeri yararlanacak.

Erken ödeme uygulamasından 22 Mart-19 Nisan tarihleri arasında yararlanabilecek. Borçlarını erken kapayarak indirimden yararlanmak isteyenlerin başvuracağı bankalar ise Denizbank, Finansbank, INGBank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türk Halk Bankası, İş Bankası,  Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası olarak belirlendi.
TOKİ’nin daha önce yaptığı açıklamada indirim uygulamasından yararlanabilmek için hak sahiplerinin başvuru tarihi itibariyle TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması şart olarak belirlenmişti.

Vadesi 12 aydan az kalan konut ve işyerlerinin uygulama kapsamı dışında tutulduğu belirtilirken, dileyenlerin, konut kredisi faizlerinin düşmesi nedeniyle, borçlarını kapatmak için bankalardan, TOKİ’nin imzaladığı protokoller çerçevesinde avantajlı kredi kullanabileceklerinin altı çizilmişti.

İNDİRİMDEN NASIL YARARLANILACAK?
Peşin ödemedeki indirim: Yüzde 20
3 taksitteki indirim: Yüzde 17
Yararlanabilecek konut sayısı: 132.890
Yararlanabilme zamanı: 22 Mart-19 Nisan

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder