20 Mart 2010 Cumartesi

"SOKRATES'İN SON GECESİ" ANKARA'DA

Stefan Tsanev'in yazdığı, İsmail Bekir Ağlagül'ün Türkçeye çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Sokrates'in Son Gecesi", 23-27 Mart tarihleri arasında Küçük Tiyatro'da Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Ali Cem Köroğlu'nun dekor ve giysi tasarımını hazırladığı, Yüksel Aymaz'ın ışık tasarımını hazırladığı oyunda, Melek Baykal, Mustafa Uğurlu ve Mehmet Ali Kaptanlar rol alıyor. İsmail Bekir Ağlagül'e 2009 Tiyatro Tiyatro Dergisi "Yılın Çevirmeni Ödülü", Yüksel Aymaz'a 2009 Afife Jale "Yılın En İyi Işık Tasarımı Ödülü", Melek Baykal'a Sanat Kurumu "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazandıran oyunun konusu şöyle:

"Sokrates'in baldıran zehrini içmeye hazırlandığı son gece, gardiyanı için büyük bir fırsattır. Bu sayede ünlü filozofun hem son anlarına tanıklık edecek, hem de cebini doldurabilecektir. Demokrasi, iktidar, oligarşi, savaş, adalet gibi kavramların sorgulandığı tartışma, Sokrates' in karısının gelmesiyle başka bir noktaya taşınır... Artık kimin Gardiyan kimin Sokrates olduğunun karıştığı gecede, olaylar istenmeyen ve beklenmeyen şekilde gelişir."

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder