18 Mart 2010 Perşembe

21. MÜNİH TÜRK FİLM GÜNLERİ 20 MART'TA BAŞLIYOR

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek olan 21. Münih Türk Film Günleri, 20 Mart Cumartesi günü "İstanbul ve Metropol Yaşamları" sloganıyla başlayacak.

İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla bu yılki film günlerinin ana konusunu İstanbul oluşturuyor. "İstanbul ve Metropol Yaşamları" başlığı altında seçilen filmler, 29 Mart'a kadar izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Açılışı "Üç Maymun" filmi ile yapılacak olan film günleri, "Uzak İhtimal", "Kara Köpekler Havlarken", "Babam Büfe", "40", "Crossing the bridge", "Kosmos", "Bornova Bornova", "İki Dil Bir Bavul" ve "Ayla" gibi yapıtlarla devam edecek.

Festival çerçevesinde ayrıca, Türk ve Alman film yapımcılarının katılacağı bir panel düzenlenecek. Bavyera Film Destekleme Fonu ve Münih Sinema Türk Derneği tarafından 3. kez gerçekleştirilecek olan toplantıda katılımcılar, olası ortak projeleri değerlendirecek.

21. Münih Türk Film Günlerinin açılış galasında, soprano Selena Öztaner ile bariton ve gitarist Mert Gökhan Öztaner, İstanbul'u anlatan şarkılardan oluşan bir dinleti sunacak.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder