10 Şubat 2010 Çarşamba

MİLYONER TÜM MAL VARLIĞINI YETİMLERE BAĞIŞLIYOR

Avusturyalı işadamı Karl Rabeder, servetinin kendisini asla memnun etmediğini söyleyerek, tüm parasını ve mal varlığını yetim kalan çocuklara yardım için dağıtma kararı aldı.

Daily Telegraph gazetesine konuşan Rabeder: “Amacım geride kesinlikle hiçbir şey bırakmamak. Para mutluluğun gelmesini engelliyor” dedi.

Avusturyalı işadamı, iki buçuk milyon dolar değerindeki kendine ait gölü olan Alp Dağları manzaralı villasını ve Provence’taki çiftlik evini satışa çıkartıyor. Daha önce sattıkları arasında 6 adet planörlük koleksiyonu, lüks otomobili ve 4,8 milyon dolarlık servetini elde ettiği iç dekorasyon ve aksesuar işletmesi de var.

Rabeder, elde ettiği parayı Güney Amerika’daki yetimhanelere ve diğer hayır projelerine bağışlayacağını açıkladı. “2004’te şirketimin satışından sonra Orta ve Güney Amerika’daki çeşitli yetimhane projelerini desteklemeye başladım. Bunun sonucunda, bir yıl kadar önce, yetimlerin ziraat eğitimi almalarını ve bağımsız tarım üreticileri olmaları için kredi bulmalarını sağlayacak bir seracılık projesi ortaya çıktı” diyen Rabeder, şu anda Innsbruck’te iki odalı bir evde yaşıyor ve aylık bin 400 dolar maaşla geçiniyor.

News.com.au

0 yorum:

Yorum Gönder