10 Şubat 2010 Çarşamba

BİN GENÇ DÜNYA İÇİN BULUŞTU

Sabancı Holding’in de resmi sponsorları arasında yer aldığı zirveye liderlik potansiyellerini ve toplumsal olaylara ilgilerini kanıtlamış, dünyanın 192 ülkesinden bine yakın öğrenci katılıyor.

8 Şubat’ta açılışı gerçekleştirilen ve bugün sona erecek olan zirvenin açılış konuşmasını Londra Belediye Başkanı Boris Johnson yaptı. Açılış töreninde bulunan isimler arasında müzik dünyasının efsane isimlerinden Sir Bob Geldof ve Nobel Barış Ödüllü Desmond Tutu ve Mohammed Yunus, BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile Peru Eski Başkanı Alejandro Toledo dikkat çeken isimler arasındaydı.

Zirveye katılan 15 Türk genci, organizasyonun resmi sponsorlarından Sabancı Holding tarafından belirlendi. Sabancı Holding katılımcı gençleri dünyaya vermek istedikleri mesajların bir dakikalık videosunu izleyerek seçti. Bu çerçevede 80’in üzerinde video kaydının değerlendirildi. Seçimde mesajların içeriği kadar ayrıca gençlerin İngilizce seviyesi ve eğitim gibi kriterler de göz önüne alındı. Zirveye katılan 15 Türk gencinin ortak mesajı ise şöyle oldu: “One Young World’e katılmaktan mutluyuz. Dünya problemlerinde söz sahibi olmak ve gençlerin bu alanda edilgen değil, etkin olması olduğu anlamına geliyor. One Young World gençlerin global meselelerde ön safhalarda yer alması demek. Buraya gelebildiğimiz için çok mutluyuz”

ZİRVEDE NELER KONUŞULDU?
- Daha iyi bir gelecek için yeni bir politik liderlik anlayışının geliştirilmesi
- Küresel iş dünyası ve toplumun geleceğin gelişimine katkı
- İnançlar arası diyalog
- Çevre sorunları
- Medyanın değişen kimliği ve gücü
- Sağlık

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder