11 Haziran 2014 Çarşamba

KALP HASTALARININ YENİ UMUDU DOMATES HAPI!



Kalp hastalarını kapsayan bir araştırma, likopen içeren domates ve domates hapının, kardiyovasküler rahatsızlıkların tedavisinde iyi yönde etki ettiğini gördü. Yeni tedavi domates hapı hastalara umut oldu.

72 yetişkinin katıldığı ve bunlardan yarısının kalp hastası olduğu araştırmayı İngiliz bilim insanları gerçekleştirdi. Her  gün düzenli olarak içilen domates hapının, damar fonksiyonlarına iyi geldiği gözlendi.
Bilim insanları, domates hapının kalp hastaları için gerçek bir tedavi olabilmesi için daha bir çok test ve araştırma yapılması gerektiğini duyurdu.
İngiliz Kalp Vakfı, Wellcome Trust ve Ulusal Sağlık Araştırma Merkezi’nin maddi kaynak sağladığı , Cambridge Üniversitesi’nden bir ekibin gerçekleştirdiği araştırmada, katılımcılara iki ay boyunca domates hapı veya hiçbir etkisi olmayan (plasebo) hap verildi.
İki ay sonlandığında araştırmacılar, kardiyovasküler riskin belirleyicisi olarak kabul edilen önkoldaki kan akışını ölçtüler. Kalp hastalarında domates hapının, önkolda kan akımını büyük sayılabilecek bir ölçüde iyileştirdiği, diğer etkisiz hapın ise herhangi bir etki yapmadığı görüldü.
Domates hapının, arteriyel  hız, tansiyon ve yağ seviyeleri üzerinde etkisinin olmadığı ve kalp hastalarının tedavilerine destek olarak diğer ilaçlarla birlikte alabilecekleri bilimadamları tarafından söylendi.

0 yorum:

Yorum Gönder