11 Nisan 2014 Cuma

KÜÇÜK HANIMLAR VE KÜÇÜK BEYLER FESTİVALDE BULUŞACAK



Devlet Tiyatroları (DT) Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt, Küçük Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısında bu yıl da sürprizlerle küçük hanım ve beylerin karşısına çıkacaklarını söyledi.

Türk tiyatrosunun geleceğinin çocuklardan oluştuğunu anlatan Kurt, bu nedenle festivale daha da önem verdiklerini kaydetti.
Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar da festivalin 24 Nisan'da başlayacağını bildirerek, "Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak festivalin açılışını Kuğulu Park'ta değil de Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde Horoz Adam ve Korsan oyunuyla gerçekleştireceğiz. Bütün küçük hanım ve beyleri buraya bekliyoruz" dedi.
Bugüne kadar 33 ülkeden 178 oyunun, 181 bini aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde, bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu, opera, bale ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları, atölye çalışmaları yer alacak.
Dünyadaki saygın festivaller arasında sayılan "Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, 10. yılında 25 bin seyirciye ulaşmayı hedefliyor.
Bu çerçevede dünyanın farklı kıtalarından kendi medeniyetlerini tiyatro sanatı yoluyla Türkiye'ye taşıyan ve birbiriyle paylaşan Almanya, Bulgaristan, Yakutistan, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İtalya, Polonya ve KKTC'den tiyatro toplulukları oyunlarla ve atölye çalışmalarıyla çocuklarla bir araya gelecek.
29 Nisan'a kadar sürecek festival her yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak ve daha sonra panayır alanında eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder