3 Nisan 2014 Perşembe

FELSEFE OKULU AÇILIYOR



Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen tarafından düzenlenen, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden felsefeciler eğitim seminerleri ve konferanslar verecekleri, “Işık Üniversitesi Felsefe Okulu Programı” 5 Nisan’da açılıyor.

Üniversite içinden ve üniversite dışından herkese açık olan programın dili Türkçe. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Cumartesi günleri saat 14:00-17:00 arasında gerçekleşecek olan felsefe okuluna katılanlar sertifika da alabilecekler.
 Felsefe Okulu bilgi, bilim, mantık, varlık, dil, ahlak, siyaset, tarih, din, sanat gibi konulara yönelik felsefi bakış açılarını ve felsefi kuramları aktaran eğitim seminerlerinden ve konferanslar dizisinden oluşuyor. Öymen, programın ana temasını "Felsefe Nedir? Neden Felsefe?" başlığıyla ortaya koyarak; “Program "Felsefe'ye Giriş" niteliğinde bir ders olarak tasarlanmıştır. Bu bağlamda, Felsefe ve Felsefe'nin temel alt dalları konusunda gelecekte daha ayrıntılı çalışmalar yapmak isteyenler için de bir altyapı ortaya konmuş olacaktır. Bu program, Felsefe Okulu'nun gelecekte gerçekleştireceği ve Felsefe içinde spesifik bir temaya odaklanan programlar için de önemli bir temel özelliğini taşıyacaktır.” diyor.

0 yorum:

Yorum Gönder