3 Nisan 2014 Perşembe

MOR VE ÖTESİ YENİ KONSER İLE GELİYOR



Mor ve Ötesi yeni konser ile geliyor haberi, Mor ve Ötesi'nden konser müjdesi, Ünlü rock grubu mor ve ötesi, 7'nci stüdyo albümünün yayınlanmasının peşinden tekrardan 5 Nisan'da Jolly Joker İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak. İşte detaylar...

Türk rock müziğinin en mühim gruplarından mor ve ötesi, 1996 çıkışlı Şehir ve 1999 çıkışlı Bırak Zaman Aksın albümleriyle rock sahnesi için fark yaratacak bir grup olacağını gösterdi.
Gül Kendine isimli üçüncü albümünü 2001 senesinde yayımlayan mor ve ötesi, 4. albümü Dünya Yalan Söylüyor ile 2004 senesinde çeyrek milyonluk satış yakalayarak, Bir Derdim Var, Cambaz, Sevda Çiçeği gibi hitleriyle ülkedeki rock müzik geleneğini ve yol haritasını değiştirdi ve bir devrim yaptı.
Albümden, Mustafa Hakkında Her Şey filminde de bulunan Bir Derdim Var, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Senenin şarkısı olarak seçilirken, Uyan şarkısının video klibi MTV World Chart Express listesinde 1 numaraya yükseldi.
Nitelikli söz ve şarkı yazımları, sıradışı konser performanslarıyla tüm dikkatleri üzerinde toplayan grup, ısrarla savunduğu eşitlik, özgürlük, adalet kavramlarını sosyo-politik arenaya taşıyarak, 2000 senesi sonrasındaki barış ve demokrasi merkezli, savaş karşıtı hareketin ve birden fazla çevre odaklı kampanyanın öncülüğünü yaptı.
2005 yılında plak kuruluşu Rakun'u kurarak bütün eser haklarını kendi himayesine alan mor ve ötesi, 2008 senesinde TRT tarafından Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildi. Eurovision şarkısı Deli, bir mor ve ötesi klasiği olarak grubun birden fazla Avrupa ülkesinde de tanınmasını sağladı.

0 yorum:

Yorum Gönder