5 Mart 2014 Çarşamba

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLERİN TÜBİTAK BAŞARISI



Hazırladıkları projelerle Şırnak'ta düzenlenen elemeleri geçen Cizre Merkez Anadolu Lisesi  ve Cizre Fen Lisesi öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 45'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi"ne katılmaya hak kazandı.

Okul Müdürü ve danışman öğretmenleri ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş’u makamında ziyaret eden öğrenciler, hazırladıkları 3 projeyi anlattılar.
Ziyarette konuşan Bozkuş, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen projelerin içeriği tamamen topluma yönelik çalışmalar olduğunu belirtti.
Bozkuş "Okullarımızda toplumumuzun temel taşlarından birisi olması nedeniyle öğrencilerimizin öğretmenleri ile el ele vererek çevrelerine faydalı etkinliklere katılmaları bizi mutlu etmiştir. Özverili çalışmaları ve araştırmaları neticesinde finalist olmayı başaran kız öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum, finalist öğrencilerimizin çalışmalarının karşılığını alacaklarına eminim" dedi.
Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Zeren ise Ekim ayı ile birlikte öğrencilerle beraber proje çalışmalarına başladığını belirterek şunları söyledi:
"Kız öğrencilerimizin bu denli büyük bir başarısı bizleri mutlu etti. Proje hazırlamak, öğrencilerin çözüm üretme kültürüne olumlu katkıda bulunuyor. İlk defa iki proje ile yarı finale kalarak bir ilke de imza attıklarını vurguladı. Bölge finallerinde başarılı olup Şırnak'ı Türkiye genelinde temsil etmek istiyoruz."
Cizre Fen Lisesi Okul Müdürü Selim Duran da , bilimsel düşünmenin ve proje hazırlamanın okulunda bir gelenek haline geldiğini, bununla birlikte öğrencilerin hem TÜBİTAK hem diğer kurumlar tarafından organize edilen yarışmalara çok sayıda projeyle iştirak ettiğini ifade etti.
TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi"ne Cizre Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerini hazırladığı "Dicle Akar Cizre Bakar, Memleketim Susuz Yaşar" ile "Cizre Surları ve Kalesi'nin Restore Edilmesi, Turizme Kazandırılması ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine Alınması", Cizre Fen Lisesi öğrencileri de "Polimerlerin Doğada Çözünme Süresini Düşürmek İçin Alternatif Bir Yöntem" projeleriyle katılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder