5 Mart 2014 Çarşamba

İSTANBUL’A CAZ GELİYOR



İstanbul Caz Festivali, bu yıl 21’inci kez müzikseverlerle buluşacak. İKSV tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenecek festival, 1-14 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında sahne alacak müzisyenler belli olmaya başladı. Bu yılın öne çıkan sürprizleri arasında Katie Melua ve Güney Afrikalı yaşayan efsane Hugh Masekela da bulunuyor.
Henüz 19 yaşındayken İngiltere listelerinde ilk 10’a giren iki albüme imza atan, besteci ve söz yazarı Katie Melua, 10 Temmuz akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak. 30 yaşındaki sanatçı 2006’da İngiltere ve Avrupa’nın en çok satan kadın sanatçısı olarak bir rekora imza atmıştı. Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi bulunan Melua, ilk albümü Call off the Search’ten bu yana çıkardığı beş albümü ve son kaydı Ketevan’a uzanan geniş bir repertuarla ilk defa İstanbul’da konser verecek.
Hugh Masekela, geçen sene UNESCO’nun evsahipliğinde Aya İrini Müzesi’ndeki “Uluslararası Caz Günü” konserinin ardından bu yıl kendi ekibiyle yeniden İstanbul’da.
Dünyanın dört bir yanında konserler veren, albümleri milyonlar satan ve Grazing in the Grass ve “Nelson Mandela’yı Serbest Bırakın” hareketinin resmî şarkısı kabul edilen Bring Him Back Home gibi birçok başarılı şarkıya imza atan iki Grammy ödüllü trompet ustası Hugh Masekela ve ekibi, 14 Temmuz Pazartesi akşamı Ortaköy Feriye Restaurant’ta konser verecek.
Cazın iki efsane ismi daha akustik bir projede festival kapsamında biraraya gelecek. 8 Temmuz’da Haliç Kongre Merkezi’nde, basgitarda Stanley Clarke ile piyanoda Chick Corea, 1970’lerden günümüze birlikte ve solo kariyerlerinde yaptıkları bestelerini akustik olarak çalacak.
Perküsyon ustası Manu Katché’nin Richard Bona ile oluşturduğu yıldızlar topluluğu, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Brad Mehldau, Mark Guiliana ve Cécile McLorin Salvant da festivalde sahne alacak. İstanbul Erkek Lisesi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek “Caz İçin Tuhaf Bir Yer” serisinin bu yılki konukları en iyi caz piyanistlerinden biri kabul edilen Danilo Perez, bas üstadı John Patitucci ve davulcu Brian Blade olacak.
Festival biletleri, 15 Mart itibariyle Biletix kanallarından ve İKSV ana gişeden temin edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder