21 Şubat 2014 Cuma

ARCTIC MONKEYS ‘BRİT’ REKORU KIRDI!



Bu yıl 34. kez düzenlenen İngiliz ‘Grammy’leri Brit Ödülleri töreni, önceki akşam Londra’daki O2 Arena’da gerçekleşti. David Bowie, 10 yıllık aradan sonra çıkardığı ‘The Next Day’ albümüyle En İyi Erkek Şarkıcı ödülünü kazandı. Brit Ödülü kazanan en yaşlı kişi unvanını alan 67 yaşındaki Bowie, aynı zamanda 18 seneden sonra ilk kez bir Brit’e layık görüldü. Törene katılamayan Bowie’nin ödülünü Kate Moss alırken, ünlü müzisyenin ağzından bir konuşma metni okudu. Eski Oasis üyesi Noel Gallagher, ödülü Kate Moss’a takdim ederken Bowie’nin törene katılmamasıyla ilgili olarak, “Buraya geleceğini düşünmediniz herhalde değil mi? Kendisi bu gibi haltlar için fazla cool” yorumunu yaptı.

İngiliz grup Arctic Monkeys ise, 2007 ve 2008’den sonra En İyi Grup ve En İyi Albüm ödüllerinin üçüncü kez sahibi olarak rekor kırdı.
Brit Ödülleri’nin kazananlar listesi:
En İyi İngiliz Erkek Sanatçı: David Bowie, En İyi İngiliz Kadın Şarkıcı: Ellie Goulding, En İyi İngiliz Grup: Arctic Monkeys, En İyi Çıkış Yapan İngiliz Sanatçı ya da Grup: Bastille, Dünya Çapında Başarı: One Direction, En İyi İngiliz Single’ı: ‘Waiting All Night’ (Rudimental ft. Ella Eyre), MasterCard Yılın İngiliz Albümü: ‘AM’ (Arctic Monkeys), En İyi Uluslararası Erkek Sanatçı: Bruno Mars, En İyi Uluslararası Kadın Sanatçı: Lorde, En İyi Uluslararası Grup: Daft Punk, Eleştirmenlerin Seçimi: Sam Smith, En İyi İngiliz Video Klip: ‘Best Song Ever’ (One Direction)

0 yorum:

Yorum Gönder