6 Aralık 2013 Cuma

BAŞKENT 'GEZİCİ'YE KOŞTU, SIRA SİNOP'TA



Ankara'da hayli ilgi gören Gezici Festival, Türkiye ve dünyadan ödüllü filmlerle bugünden itibaren düzenli film gösteren sineması bulunmayan Sinop'a konuk olacak.

Ankara bölümü dün sona eren Gezici Festival, bugünden itibaren 9 Aralık’a kadar Sinop’a konuk olacak. Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği’nin katkılarıyla kente konuk olacak festivalin Sinop gösterimleri Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı bu akşam Onur Ünlü’nün İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale kazandığı ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmiyle yapılacak.
Düzenli film gösterilen bir sineması olmayan Sinop’ta sinemaseverler Uğur Yücel’in ‘Soğuk’, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun ‘Gözümün Nûru’, ‘Köksüz’, ‘Kusursuzlar’, ‘Yozgat Blues’ gibi ödüllü yerli yapımların yanı sıra ‘Gezici Festival’in Yol Arkadaşı: Tuncel Kurtiz’ belgeseli, Madhi Fleifel’in yönettiği ‘ Dünya Bizim Değil’, Sebastián Silva’nın ödüllü filmi ‘Hizmetçi’, Chad Hartigan’ın yönettiği ‘Karşınızda Martin Bonner’ ve Alicia Scherson’un ‘Oyun’ ile Lasse Hallström imzalı ‘Gilbert’in Hayalleri’ni izleme fırsatı bulacak. Ramin Matin, Melik Saraçoğlu ve Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimlerin konuk olacağı festivalde Sinoplu sinemaseverleri 9 Aralık Pazartesi günü Sinop Üniversitesi’nde Zeki Demirkubuz’la sürpriz bir söyleşi bekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder