19 Mart 2013 Salı

TEPENİN ARDI'NA BİR ÖDÜL DE SOFYA'DAN



Tepenin Ardı, 17. Uluslarası Sofya Film Festivali’de 'Balkan' yarışmasında En İyi Film ödülünü kazandı.

Aralık 2012’de Türkiye’de vizyona giren Tepenin Ardı, 10 Nisan’da da Fransa’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Filmi Fransa'da geçtiğimiz senenin Oscar ödüllü Asghar Farhadi'nin Bir Ayrılık’ını ve Cannes Jüri Özel ödüllü Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da’sını dağıtmış olan Fransa'nın önde gelen dağıtım şirketlerinden Memento Films dağıtacak. Fransa vizyon tarihini 10 Nisan olarak belirleyen Memento Films, filmi Fransa genelinde 25 şehirde, 30 salonda gösterime sokmayı planlıyor.
Çekimleri geçtiğimiz Ağustos 2011'de Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.
Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

0 yorum:

Yorum Gönder