5 Kasım 2013 Salı

ÜZÜM SUYU KALBİ KORUYOR VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR



Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, bitkisel süt olarak tanımlanan üzüm suyunun, kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun kalp ve damar hastalıklarından korunmasına da yardımcı olduğunu söyledi.

İnanç, “A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin olan üzüm suyu, vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Bu özelliğinin yanı sıra kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum zenginliğine sahip üzüm suyu kalbi koruyor. Çünkü kan sulandırıcı etkisi var” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder