18 Kasım 2013 Pazartesi

KISA'LARIN FESTİVALİ 25 YAŞINDA



Ülkemizdeki en uzun soluklu kısa film etkinliği olan 25. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali, bu yıl 20-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Farklı ülkelerden kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel filmlerin sergileneceği festivalin ücretsiz gösterimleri, Fransız Kültür Merkezi (Taksim), İtalyan Kültür Merkezi (Tepebaşı) ve Alman Kültür Merkezi’nin (Galatasaray) sinema salonlarında yapılacak.

Festivale 210’u Türkiye’den olmak üzere 940 film başvuruda bulundu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Hollanda Eye Film Institute, Roma Film Festivali ve İspanya Instituto Cervantes tarafından seçilen kısa filmler de programda yer aldı.
Büyük bir çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş olan filmlerin gösterimleri sonrasında, filmin yönetmeni, oyuncusu veya yapımcısıyla söyleşilerin de gerçekleştirileceği festivalde, ulusal yarışmanın yanı sıra, bu yıl Social World Film Festivali, sosyal içerikli kısa metrajlı bir Türk filmine Golden Spike Ödülü’nü verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder