19 Kasım 2013 Salı

BURAK ÇEBİ VE ALONA KOZLOVA BİRİNCİLİĞİ PAYLAŞTI



Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda Türkiye’den Burak Çebi ile Ukrayna’dan Alona Kozlova birinciliği paylaştı.

Stephane Blet başkanlığında, Franck Ciup, Ali Darmar, Dong Jun Kim, Süher Pekinel, Nikolaos Samaltanos ve Ayşegül Sarıca'dan oluşan jüri, Polonya'dan piyanist Jan Gazdzicki’ye de, "Ulvi Cemal Erkin Özel Ödülü"ne layık gördü.Yarı Finale kalan Japonya'dan Madoka Fukami 4.cü, Türkiye'dan Güray Başol 5.ci oldu.
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmanın gala gecesi ve ödül töreni, dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. TRT’nin canlı yayınladığı gecede Dong Jun Kim yönetiminde Orchestra'Sion ve piyanistler birer eser seslendirdiler.
Töreni Stéphane Blet, "Çok iyi piyanistlerin katılımı, başarılı bir organizasyonla neticelenen bu yarışmanın jüri başkanı olmaktan çok mutluyum. Dünyaya hepsi de çok değerli olan Türk bestecileri tanıtma ve Fransa ile Türkiye arasında köprü kurma amacımız da gerçekleşti." diyerek noktaladı.

0 yorum:

Yorum Gönder