18 Kasım 2013 Pazartesi

GOOGLE PLAY MUSIC ARTIK iOS ORTAMINDA



Google’ın bundan altı ay önce verdiği söz sonunda gerçek oldu. Beğenilen Play Music servisine özel iOS uygulaması dağıtıma girdi. Haftalar içinde hazır olacak denen uygulama epey gecikti ama en sonunda kullanımda. iOS App Store’a eklenen uygulamayı indirip kullananlar All Access adı verilen erişimi (geçerli olduğu ülkelerde) ilk ay ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sonraki aylarda 9.99$ ödemek gerekiyor.

Uygulamanın fonksiyonellik anlamında bir eksiği yok. Google Cloud’a yüklemiş olduğunuz ya da online satın aldığınız müziklere erişim imkanı veriyor. All Access ise Google arşivindeki 20 milyon şarkıyı dinleme şansı tanıyor. İnternet bağlantısı olmadığından dinlemek içinse iPhone’da saklayıp sonra offline dinleyebilirsiniz. 320 kbps kalitesindeki şarkıları dinlemek için AirPlay ya da Bluetooth bağlantılı cihazlar seçilebiliyor.
Kullanıma göre önerilen şarkı listeleri karşınıza çıkıyor. Radio özelliğiyse Spotify, Pandora ya da iTunes Radio gibi işliyor ama daha fazla kontrol sunulmakta. Apple’ın koyduğu bazı sınırlamalardan ötürü yeni şarkı almak ve hatta cihazdan All Access üyeliğini başlatmak mümkün değil. İnternetten müzik alırsanız eşleştirme sonrasında iPhone’unuza ekleniyor olacak. Eksik kalan bazı özellikler gelecek sürümlerde devreye girecek.

0 yorum:

Yorum Gönder