25 Ekim 2013 Cuma

BİLİŞİMİN ŞOVU BAŞLADI



CeBIT, 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında, 4 gün boyunca İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde 14. kez bilişim dünyası profesyönellerini, onbinlerce teknoloji tutkunun ve sektöre yön veren çok önemli isimleri ağırlayacak.

Bu yıl ilk kez 3 ana konsept ile ziyaretçilerinin karşısına çıkan olan CeBIT, Fuar, Sinerji Zirvesi ve Global Konferans’dan oluşuyor. Ürün ve firmaların sergilendiği fuar alanında ziyaretçiler teknolojiye dokunabilirken, Zirve ve Global Konferans’da bilişimin geleceği ve sosyal içerikli konular ile bilgileniyor. CeBIT Hannover, Almanya’da gerçekleştirilen CeBIT Global Konferans’nın, Avrasya ayağı CeBIT Sinerji Zirvesi ile birlikte ilk kez İstanbul‘da düzenleniyor.
Türkiye ’nin 2023 yılı hedeflerine erişmesinde katkı sağlayacak en önemli sektörlerden bir olan ‘bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü’, 2012 yılında 2011’e göre yüzde 18 büyüdü. 2011 yılında e-ticaret hariç 48.3 milyar TL olarak açıklanan pazar büyüklüğümüz 57.24 milyar TL’ye ulaştı. Bu rakama 21 milyar TL’ye ulaşan e-ticaret pazarı da dahil edildiğinde 78.24 milyar TL’lik büyüklüğe sahip bir sektörüz. Sektörün istihdamı da önemli ölçüde artarak 153 bin 849 kişi oldu. Sektörün bu hızda büyümesi durumunda 2023 yılına kadar 400 bin daha istihdam sağlaması bekleniyor. TÜBİSAD’ın yaptığı araştırmada yazılım sektöründe ise yüzde 28’lik bir artış görünüyor.
Bu ihracatın 665 milyon doları yazılım ve hizmet, 261 milyon doları savunma sanayi, 147 milyon doları ise donanım oldu. Türkiye’nin genç ve eğitimli nüfusu arttıkça yazılım, bilişim ve yüksek teknoloji üretimi de hızla yükseliyor.
Sürpriz ürünler yer alacakDijital Dünya ’nın Sihirbazı Simon Pierro, CeBIT Fuarı’nda yapacağı showlarla teknoloji meraklılarını çok şaşırtacak. Türkiye’de akıllı ürün konseptine yeni bir anlayış getiren S.M.A.R.T Teknoloji, 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Cebit fuarında alışılmışın dışında ürünleri ve sürprizleri ile teknoloji meraklılarının sık ziyaret edeceği markalar arasında yer alacak. Akıllı ürünlerle yaptığı gösterilerle dünyada fenomen haline gelen illüzyonist Simon Pierro da fuar boyunca “S.M.A.R.T Teknoloji” ürünleri ile yapacağı gösterilerle ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatacak.

0 yorum:

Yorum Gönder