20 Eylül 2013 Cuma

'OPERA BALE' VERDİ İLE AÇILIYOR

İstanbul Devlet Opera ve Balesi perdelerini 6 Ekim'de Verdi'nin Jan Dark Operası'nın konser versiyonuyla açıyor... Bu sezonun ilklerinden biri Jül Sezar operası olacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) 2013-2014 sezonunun açılış konseri, 6 Ekim’de Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Arkeoloji Müzesi’ndeki açılış konserini, Naci Özgüç yönetecek. Verdi’nin Türkiye ’de seslendirilmemiş Giovanna d’Arco (Jan Dark) operası, konser versiyonu olarak gerçekleştiriliyor. Geniş solist kadrosu olan eserde, orkestra Gianluca Bianchi, koro ise Emanuela Aymone yönetiminde izleyicinin karşısına çıkacak.
İDOB’un bu sezon programına eklediği İtalyan besteci Gioacchino Rossini’nin ‘Külkedisi - La Cenerantola’ adlı eserinin rejisörlüğünü Yekta Kara üstleniyor. Orkestra şefi Alessandro Cedrone’nin yöneteceği eserde, birçok genç ve deneyimli sanatçı sahnede yer alacak. Bir başka başyapıt olan G.F. Handel’in Giulio Cesare (Jül Sezar) adlı operası da ilk kez Türkiye’de sanatseverlerle buluşacak. Paolo Villa’nın orkestrayı yöneteceği eseri Mehmet Ergüven sahneye koyacak. Öte yandan, Murat Göksu imzalı ‘Opera Opera Dedikleri’ yapıt da bu sezon İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde İstanbul seyircisiyle ilk kez buluşacak.
Her sezon olduğu gibi, bu sezonda da henüz tadına doyulmamış ‘Kötülüğün Döngüsü’, ‘Midas’ın Kulakları’, ‘Yusuf ile Züleyha’, ‘ Aşk İksiri’, ‘Hoffmann’ın Masalları’, ‘Ariadne Naxos’da’, ‘Sevil Berberi’, ‘Önce Söz Sonra Müzik’, ‘Opera Müdürü’ eserleri sahnelenmeye devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder