1 Nisan 2013 Pazartesi

TÜRKİYE "LONDRA KİTAP FUARI"NA KONUK OLACAK



Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde, 15-17 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek Londra Kitap Fuarı'na "konuk ülke" olarak katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayelerinde ve koordinatörlüğünde, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi, Türkiye Yayıncılar Birliği, Basın Yayın Birliği, İstanbul Ticaret Odası, Yunus Emre Enstitüsü, Londra Kitap Fuarı, Brıtish Council ve İngiliz Yayıncılar Birliği ile birlikte hazırlanan renkli ve zengin kültürel programla, 15-17 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek Londra Kitap Fuarı'na "konuk ülke" olarak katılacağı belirtildi.
Açıklamaya göre, 2013 Londra Kitap Fuarı "konuk ülke" etkinlikler programı; 1 Nisan 2013 tarihinde saat: 11.00'da İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta yazar ve meslek birlikleri temsilcilerinin de katılımı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından gerçekleştirilecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Ağırlıklı olarak 15-17 Nisan 2013 tarihleri arasında Londra Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek konuk ülke etkinlikleri, Şubat-Mayıs 2013 tarihleri arasındaki 4 aylık döneme yayılacak. Bu kapsamda Türkiye'yi temsilen yaklaşık 150 kişilik yazar, sanatçı, çevirmen ve akademisyen 80'i aşkın kültürel ve profesyonel etkinliğe katılacak.
Etkinlikler "kültürel program" ve "profesyonel program" olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Bunlara ek olarak "konuk ülke" Türkiye etkinlikler programı kapsamında plastik ve görsel sanatlar alanında çeşitli sergiler ve müzik etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca basın toplantısında fuar için hazırlanan kataloglar ve hediyelik eşyalar medyaya tanıtılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder