21 Ocak 2013 Pazartesi

KAYIP TATLARIN İZİ SÜRÜLECEK



Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstanbul, yemek ve kültür üçgeninde kayıp tatların izini sürecek çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan "İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı" kitabının yazarı Sula Bozis ile yemek kültürü üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül'ün bir araya geleceği söyleşi, Koç Üniversitesi'nin Beyoğlu'ndaki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi binasında (ANAMED) gerçekleşecek.
İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri kitabının yazarı Sula Bozis ve İstanbul'da yemek kültürünün baş rolünü oynayan "balık", üzerine yazılarıyla tanınan gazeteci Tan Morgül, İstanbul'a özgü kaybolmaya yüz tutmuş tatların ve beslendikleri kültürün izlerini sürüyor.
Söyleşide Sula Bozis ve Tan Morgül, 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması resmederken, çokkültürlü İstanbul mutfağını, yemek geleneklerini ve günlük hayatlarını kendi tanıklıkları üzerinden paylaşılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder