29 Kasım 2012 Perşembe

TEKNOLOJİ PANAYIRI CEBIT BAŞLIYOR

Avrasya bölgesinin önemli bilişim platformlarından biri olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi bugün başlıyor. 'Gelecek Bilişim ile Gelecek' sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan etkinlik 2 Aralık'a kadar sürecek.

CNR Expo'da düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak. Proje kapsamında Ortadoğu coğrafyası, Kuzey Afrika, CIS ülkelerinden ve ülkemizin genelinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden il özel idarelerinden sorumlu yöneticileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, belediye başkanları, belediye başkan ve yardımcıları, bilgi işlem yetkililerine aktarılacak.
Türkiye'nin en büyük eğitim projelerinden biri olan FATİH Projesi bu yıl, hem fuar alanında hemde seminer ve konferanslar ile yine gündemde olacak. Proje kapsamında Donanım ve Yazılım Altyapısı, Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Etkin BT Kullanımı, Eğitim araçları ve Teknolojileri, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı gündeme gelecek. Fuarda bulunan Yazılım Özel Bölümü ile katılımcı ERP şirketlerinin el ele çalışması ile Türkiyede ERP pazarının gelişmesini sağlayıp Türk Sanayi Üretiminde çağdaş teknik ve yazılımların kullanılmasını artırarak uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak amaçlanıyor. Sektörde önce giden ERP ürün ve çözümleri sergilenirken, ziyaretçiler, ERP/İş yazılımları alanındaki arayışlarını ve değerlendirmelerini tek bir çatı altında gerçekleştirme şansı bulacak.
Deutsche Messe/Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık Direktörü Murat Özer fuarın, bilişim sektöründe yatırım ve işbirliği yapmak isteyen tüm ulusal ve uluslararası firmalar için önemli bir platform niteliği taşıdığını ifade ederek, fuarın bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Sinerji Zirvesi' ile daha da güçlendiğini vurguladı. Özer, şöyle devam etti: "2012 yılının ana teması, akıllı kentler ve akıllı kentlerde bilişim. Belediyeler akıllı kent çözümlerini, akıllı belediyeciliği vatandaşlara birinci elden anlatma fırsatı bulacak. CeBIT Bilişim Eurasia, geçen yıla baktığımızda 85 ülkeden ziyaretçiyi ağırlamıştı. 17 ülkeden de katılımcı vardı. Bu yıl itibariyle 22 ülkeden katılımcıyı ağırlıyor olacak, en az 85 ülkeden ziyaretçilerle buluşmayı hedefliyor."
STAR

0 yorum:

Yorum Gönder