7 Kasım 2012 Çarşamba

DÜNYADAKİ GENÇ ÜROLOGLARA TÜRKLER LİDERLİK YAPIYOR

2010 yılında Doç.Dr. Emre Huri öncülüğünde Türk Genç Ürologları tarafından kurulan Dünya Genç Ürologları Federasyonu (IYUA), 1000’e yakın üyesi ve dünyadan 100’e yakın temsilcisi ile dünyadaki genç ürologları tek bir çatı altında toplamak için elbirliği ile çalışıyor.

Dünyada ilk merkezi Turkiye’de, diger merkezi de Amerika Birleşik Devletleri’nde açılan dernek, özellikle genç ürologlara yönelik akademik liderlik eğitimleri yapıyor.
2012 Eylül'de İstanbul’da düzenlenen Dünya Endoüroloji Kongresi’ne stant açarak katılan, 3 günde 500 e yakın genç ürolog katılımıyla  toplantılarını yapan dernek yetkilileri, bu kongreye 300 kişiye varan genç üroloğun ücretsiz katılımını sağladıklarını, ayrıca kurdukları stant aracılığı ile de dünyanın farklı ülkelerindeki 300 kişilik genç üroloğu da bünyelerine dahil ettiklerini ifade ettiler.
Özellikle Moritanya, Etiyopya, Senegal, Nijerya, Mali gibi Afrika ülkelerinden katılım sağladıklarını belirttiler.
Son olarak, gectiğimiz ay Japonya’da yapılan Dunya Üroloji Kongresi’nde dernek olarak bir günlük bilimsel toplantı yapan dernek, yoğun katılımla farklı ülkelerden genç ürologları akademik ve sosyal anlamda bir araya getirdi. Bu uluslararası kongreye ülkemizden Dr. Emre Huri ve Dr. Murat Binbay katıldı.
Dünyadaki üroloji ile ilgili etkinliklere katılarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden ve de dünya üzerindeki ürologları tek bir çatı altında birleştiren genç Türk ürologlar, aynı zamanda dünyada ilk defa düzenlenecek olan I. Uluslararası Üroanatomi Kongresi, 2. Üroanatomi Kursu  ve de Canlı Cerrahi Kurslarının bilimsel içeriğinin ve de organizasyonun yapılmasında yine liderlik özellikleri göstererek eğitim ve kongre turizminin gelişmesine katkı sağlıyorlar.
Dernek, gelecekte dunya ürolojisinde Türk ürologlarının daha etkin olmasi, üroloji bilimine yön vermesi ve idari, eğitsel alanlarda temsiliyetin daha fazla olmasını da ülke adına hedefliyor.
HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder