3 Ekim 2012 Çarşamba

İPEK YOLU'NUN DANSI İSTANBUL'DA


Çağdaş Dans ve Performans Festivali iDANS'ın bu yılki programında, Doğu, Güneydoğu ve Orta Asya'nın çağdaş sahne sanat pratikleri var.

2007 yılından bu yana, Bimeras Kültür Vakfı tarafından her yıl ekim ayında düzenlenen Çağdaş Dans ve Performans Festivali iDANS bu sene programını tüm sezona yayıyor. Ancak mayıs 2013’e kadar sürecek etkinliğin programının esas yoğunluğu ekim ayında. Programında çağdaş dans, tiyatro, film gösterimleri, konuşmalar, disiplinler ötesi performans sanatları ve bir de fotoğraf sergisi bulunan iDANS 06’nın bu yılki teması; ‘İpek Yolu’. Program ağırlıklı olarak, Doğu, Güneydoğu ve Orta Asya’nın çağdaş sahne sanat pratikleri üzerine.
iDANS’ın dört ana kategorisi isimlerini İpek Yolu boyunca alınıp satılan emtiadan alan; ‘Kıymetli Taşlar’, ‘Baharatlar’, ‘İpek’ ve ‘Kâğıt’tan oluşuyor. Kıymetli Taşlar, Belçika ’dan Anne Teresa de Keersmaeker, Almanya ’dan Rimini Protokoll, Japonya ’dan Saburo Teshigawara gibi tanınmış sanatçıların çağdaş dans ve tiyatro eserlerini içeriyor. Baharatlar, İngiltere ’den Aakash Odedra, Norveç ve Arjantin ’den Anne-Linn Akselsen & Adrián Minkowitz gibi birçok genç sanatçının işleriyle tanıştıracak ve P.A.R.T.S.’ın yeni mezunlarının gösterileriyle birlikte çağdaş dansın bir sonraki neslinden haberler getirecek. İpek, Pekin’den Tao Dans Tiyatrosu ve Tokyo’dan Toshiki Okada gibi sanatçıları sunuyor. Kâğıt bölümüyse iDANS’ın bilgi üretimi ve paylaşımına yönelik projelerini kapsıyor.
RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder