19 Ekim 2012 Cuma

LÜFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!


İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın kampanyası, 2010 yılında, anavaşya zamanında (balıkların Marmara’dan Karadeniz’e, dip akıntılarıyla çıktığı dönem) doğdu. Radikal , kampanyayı duyuran ilk gazete oldu. Ünlü şef ve aşçıların erginliğe ulaşmayan lüferleri almıyoruz-satmıyoruz sözü vermesiyle başlayan kampanya, kısa sürede tüm basında kendine yer buldu. Fikir Sahibi Damaklar’ın girişimiyle başlatılan kampanya balıkçıları, bürokratları, gurmeleri, akademisyenleri, kooperatif başkanlarını buluşturdukça, ‘gündem’ büyüdü. Bu alanda uluslararası kampanyalarla el ele ciddi bir kamuoyu algısı yarattı.

Yıl 2012. Katavaşya zamanı. (Karadeniz’de olgunlaşan balıkların yüzey akıntılarıyla Marmara’ya ve Ege ’ye aktığı dönem). Balıkçılık camiasında yıllardır tartışılan ama mesafe alınamayan boy yasakları, kıyıdan açıkta avlanma düzenlemesi, 2 yıla yayılan müzakereler ve sivil toplum baskısı sonrasında, 1 ay önce ‘gerçek oldu’.
Ve İstanbul, Lüfer bayramlarının ikincisini, Haliç çevresindeki belediyelerle el ele kutluyor. 14 mekâna dağılan etkinlikler arasında balık tutma yarışmalarından ; Balıklı Filmler Festivali’ne, panellere yok yok. Radikal İstanbulluların Lüfer Bayramı’na logosuna eklediği bir rozetle, haberleriyle ve radikal.com.tr’de bu konuda söyleyecek sözü olan tüm Radikal okur/yazarlarına açık blog’uyla destek veriyor. Lüfer Bayramınız kutlu olsun.
RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder