30 Ocak 2012 Pazartesi

OKULLARDAKİ KANTİN ÇALIŞANLARINA OBEZİTE EĞİTİMİ

Uşak Sağlık Müdürlüğü obezite ile mücadele kontrol programı kapsamında okullardaki kantin görevlilerine yönelik sağlıklı beslenme eğitimi verdi.

Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde kantin çalışanlarına öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine yardımcı olabilmeleri için gerekli olan bilgiler anlatıldı.

Okul kantinlerinin öğrencilerin beslenme alışkanlıklarındaki rolünün anlatıldığı eğitim sonunda kantin çalışanlarına katılım belgesi verildi.

Obezite ile mücadele kontrol programı kapsamında 2011 yılında 3 bin 963 öğrenci ile 884 öğretmene eğitim verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.

Uşak’taki ilköğretim 3. sınıf öğrencileri arasında yapılan araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 8’inin obez, yüzde 11’inin ise kilolu olduğunu da kaydeden Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, “Yapılan araştırmalar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazla kilolu olma ve obezite sıklığının çocuklarımızı ve geçlerimizi tehdit ettiğini göstermektedir.

Bu yıl da beslenme konusundaki eğitim çalışmalarımız devam edecek. Okul çağı; çocuklarımızın gelişimlerinin fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği bir dönem olduğu için ileriki yaşlarında ortaya çıkabilecek beslenme ilişkili hastalıkların önlenmesi açısından önemlidir.

Yine yapılan araştırmalar okul kantinlerimizde sıklıkla satılan besinler; enerji açısında yüksek değerli, bol kalorili, doymuş yağ asitleri ve tuz içeriği yüksek ama besin değeri düşük; özellikle posa içeriği, kalsiyum A ve C vitaminlerince yetersiz beslenmeye neden olmakta, obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklara zemin hazırlamaktadır.

Okul çocuklarımızın birçoğu kantin hizmetlerinden yararlandığı düşünüldüğünde kantin çalışanlarının çocukların beslenme alışkanlıklarında büyük rol oynadığı görülmektedir. Bu nedenle kantin çalışanlarına yönelik eğitimlerimiz de devam edecek” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder