23 Kasım 2011 Çarşamba

VAN'A HER GÜN 20 KONTEYNER EV GÖNDERECEKLER

Bartın'da bir çelik konstrüksiyon firması, ilk etapta 10 adet yaparak Van'a gönderdiği konteyner evlerden günde 20 adet inşa edip depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacak.

Kentte faaliyet gösteren Çelikerler Çelik Konstrüksiyon firması, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının talebi doğrultusunda ilk etapta 200 konteyner evin yapımına yönelik çalışmalara başladı.

Fabrikadaki 200 işçiyle 21 metrekarelik evlerin yapımına başlayan firmanın bitirdiği 10 ev, 5 tır ile Van'a gönderildi. Firmanın tesislerinde yer döşemesinden ısı izolasyonuna, banyo ısıtıcısından mutfak dolabına kadar montajları yapılarak gönderilen konteyner evlerin, depremzedelere hemen tahsis edilebileceği bildirildi.

Çelikerler Çelik Konstrüksiyon firması genel müdürü Ramazan Çeliker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'daki konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik 24 saatlik çalışma programıyla konteynerleri inşa ettiklerini söyledi.

''Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yaptığımız sözleşmenin ardından 5 gün gibi kısa zamanda organize olarak yaşam konteynerlerini inşa etmeye başladık. İçinde bulunduğumuz soğuk hava şartlarında oradaki depremzedeleri mağdur etmemek için geceli gündüzlü yoğun şekilde üretimimize devam ediyoruz. İlk sevkıyatımızı yaptık. İçerisinde tuvaleti, duşu, mutfağı, ısıtıcısı, termosifonu, mutfak dolabı ve mutfak tezgahı olan oldukça güzel ve kullanışlı konteyner evler gönderiyoruz. Yine elektrik ve su tesisatı da döşenen yapılara, depremzedeler hemen yerleşebilecek.''

0 yorum:

Yorum Gönder