10 Mayıs 2011 Salı

'TÜRKÇE' TRENİ YOLA ÇIKIYOR

Her yıl Karaman'da kutlanan Türk Dili Bayramı bu yıldan başlayarak tüm Türkiye'ye genişlemeyi amaçlıyor. Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Dil Bayramı etkinlikleri bu yıl 10 Mayıs sabahı İstanbul'da başlayıp, Haydarpaşa'dan kalkan Türk Dil Treni ile Bilecik, Eskişehir'e uğradıktan sonra Karaman'a ulaşacak.

13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in "Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya" fermanı ile Anadolu'da Türkçe'nin resmi dil olmasının 734. Yılı etkinliklerinde Tuluyhan Uğurlu İstanbul, Bilecik, Eskişehir ve Karaman'da dört kez sahneye çıkacak.

10 Mayıs sabahı saat 10.00'da Haydarpaşa Garı'nda yapılacak basın toplantısında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu bulunacaklar. Tuluyhan Uğurlu'nun kısa bir konseriyle renklenecek tanıtım toplantısının ardından Türkiye'nin her ilinden gelen üniversite öğrencilerini taşıyan Türk Dil Treni yola çıkacak.

Etkinlikler aynı gün saat 16.00'da Bilecik Cumhuriyet Meydanı, 21.00'da Eskişehir'de valilik önünde sürecek. Tuluyhan Uğurlu, Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde son konserini Karaman'da verecek.

Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik bu yıl Karaman'da noktalanacak ancak gelecek yıl Türk Dili Treninin daha çok kente uğraması ve tüm Anadolu'ya açılması düşünülüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder