20 Temmuz 2011 Çarşamba

KLAROS FOTOĞRAF SERGİSİ KUŞADASI'NDA

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde, küratörlüğünü mimar Didier Laroche ve Marie Lesvigne'nin yaptığı 'Klaros; Adamak, Kehanet, Sütun' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen sergide konuşan Didier Laroche, Kuşadası’na yakın olan Klaros’un siyah beyaz fotoğraflarının insani, arkeolojik çalışmalarına ışık tutan yönünü belirtti. Kızıl burun batığında bulunan bir sütunun replikasını da sergilediklerini vurgulayarak iki bin yıl önce Klaros’a getirilmesi gereken sütunun belki de gelecek yıl gerçek yerine ulaşacağını anlattı.

Kuşadası Belediyesi Kültür Turizm Tanıtma Komisyon Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Murat Saraç ; Klaros'un, Delphi ve Didim'le birlikte antik çağın üç önemli kehanet merkezinden biri olduğunu ve hala en iyi korunan kutsal yerlerden biri olduğunu ve bu anlamda bu serginin Kuşadası’nda açılmasının çok anlamlı olduğunu belirtti.

Kuşadası Cumhuriyet Savcısı Serhan Kesmez, Aydın İl Genel Meclisi üyesi Zekeriya Diner, Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi Leziz Uyanık ve rehberler, fotoğraf sanatçıları, İzmir Fransız Kültür merkezi yetkilileri ve sanatseverler sergi açılışına katıldı. Sergide, 1950'li yıllarda Fransız ekibinin yaptığı kazıları gösteren 52 fotoğraf, sütun replikası, antik çağın kurban törenlerini gösteren pano ve çizimler yer alıyor. 'Klaros; Adamak, Kehanet, Sütun' sergisi, İbramaki Sanat Galerisinde 27 Temmuz’a dek açık kalacak.

0 yorum:

Yorum Gönder