6 Nisan 2011 Çarşamba

HONG KONG TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ 13 NİSAN’DA

İzmir Sinema Derneği’nce, 13-17 Nisan tarihleri arasında Hong Kong’da 2. Türk Filmleri Festivali düzenlenecek. Festivale Pekin Büyükelçiliği ve Hong Kong Başkonsolosluğu'nun da destek verdiğini belirten İzmir Sinema Derneği Başkanı Kırmızıgül, festivale Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun da maddi katkısı olduğunu belirtti.

Hong Kong’un en büyük alışveriş merkezi Elements’teki The Grand Cinemas salonlarında gerçekleştirilecek Hong Kong Türk Filmleri Festivali’ne yönetmenler Ümit Ünal, Mustafa Altıoklar, Emre Şahin ve Murat Şeker’in yanı sıra oyuncular Deniz Çakır, Güven Kıraç, Selda Alkor, Gökhan Mumcu, Ayten Soykök, Suzan Genç, Serdal Genç de katılacak.

Festivalde “Mahpeyker”, “Mustafa”, “Bal”, “40”, “Kosmos”, “Hayat Var”, “Beş Vakit”, “Kaç Para Kaç”, “Aşk Geliyorum Demez”, “Kavşak”, “İstanbul Hatırası”, “Beyza’nın Kadınları”, “Büyük Buluşma”, “Hokkabaz” ve “Ses” ile 5 kısa film gösterilecek.

Kösem Sultan’ın hayatını konu alan “Mahpeyker: Kösem Sultan” filminin kostümleri de Hong Kong’da sergilenecek. Festivalin gerçekleşeceği The Grand Cinemas Salonu fuayesinde açılacak 14 parçalık sergi, 6-17 Nisan tarihleri arasında Hong Kongluların beğenisine sunulacak.

HABER TÜRK – AA

0 yorum:

Yorum Gönder