4 Ocak 2011 Salı

KIRMIZI ET UCUZLADI

Büyükbaş karkas kesim kilogram fiyatı 18,5 liradan 16 liraya, kuzu karkas ise 24 liradan 20 liraya geriledi. Yeni fiyatlar pastırma ve sucuğa da yansıdı. Birinci kalite pastırmanın kilosu 55 liradan 45 liraya, sucuğun kilosu ise 22 liraya kadar düştü.         

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, büyükbaş ve kuzu ithalatıyla Türkiye'de kırmızı ette yaşanan sıkıntının bir nebze giderildiğini belirtti.       

Et fiyatlarının gerilemesi nedeniyle ünlü Kayseri pastırma ve sucuğu ucuzladı. Birinci kalite pastırmanın kilosu 55 liradan 45 liraya, sucuğun kilosu ise 22 liraya kadar düştü.      

İşlenmiş et ürünlerinden olan sosis, salam, jambon, kavurma fiyatları da değişik oranlarda ucuzladı.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder