6 Temmuz 2010 Salı

EGE ROCK MÜZİKLE SALLANACAK

Bu yaz müzik etkinlikleri, festivaller ve Türkiye'ye gelen önemli isimlerle son derece bereketli geçiyor. Bundan birkaç yıl önce, özellikle İstanbul'da görmeye alışık olduğumuz türden kamplı festivalleri ise bu yaz sadece Ege'de görebileceğiz. Deniz kıyısında festival geleneği son birkaç yıldır devam ediyordu. Ancak önümüzdeki bir ay içerisinde rock müzik temalı ve tatil içerikli üç festival peşi sıra başlayacak. Gümüldür, Foça ve Zeytinli'de gerçekleşecek festivaller, farklı içeriklere ve özelliklere sahip olsalar da deniz kenarında tatil fırsatı sunmaları ve rock müziğe sahne vermeleriyle ortaklaşıyorlar.



Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek tatil konseptli müzik festivallerinin ilki olan Rock-A Festivali, İzmir Gümüldür'de bulunan Özdere Koyu'nda 16 Temmuz'da başlayacak. Ağaçlarla kaplı büyük bir kamp alanında geçen yıl da düzenlenen festival, içerik olarak da iki yıl önce sona eren İstanbul'daki Barışarock'ı andırıyor. Savaş karşıtı muhalif gençlerin düzenlendiği festivale giriş ücretsiz. 'Çadırını al gel' diyen festivalde deniz kenarında büyük bir sahnede üç gün boyunca müzik hiç susmayacak. Amatör toplulukların yanı sıra Türkiye'de rock müziğin alternatif ve muhalif isimleri de festival boyunca sahnede olacak. Bandista, Hariçten Gazelciler, Enzo ve Viya bunlardan sadece birkaçı.



Rock-A'dan bir sonraki durak ise Foça Rock Tatili. Adına 'tatil' tanımını da ekleyen ve Foça'da korunaklı bir alan olan İngiliz Burnu'nda gerçekleşecek etkinlik, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 28 Temmuz, 1 Ağustos arasında beş gün boyunca devam edecek Foça Rock Tatili'nin ana sahnesinde bu yıl heavy metal dünyasının önemli isimleri W.A.S.P., Primal Scream ve U.D.O'nun yanı sıra Hayko Cepkin, Manga, Duman, Kurban, Moğollar, Baba Zula, Marsis, İhtiyaç Molası, Yüksek Sadakat ve Erkin Koray gibi Türk rock'ından seçkin bir müzisyen kadrosu da sahne alacak. Geçen yıl dört gün süresince 78 bin biletli dinleyicinin takip ettiği ve büyük ses getiren Foça Rock Tatili, ana sahnesi dışındaki alternatif sahnesi, spor ve alışveriş stantlarıyla da tatil programı yapanlar için alternatifler listesinde olmayı hak ediyor.



Rock mevsimi Ağustos ayının başlarında Edremit Zeytinli beldesindeki Dalyan sahilinde devam edecek. 4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde de yine deniz ve müzik iç içe olacak. Zeytinli Rock Festivali'nde ise Brezilyalı heavy metal topluluğu Soulfly Norveçli topluluk Helldorado, Bulutsuzluk Özlemi, Emre Aydın, MFÖ, Demir Demirkan ve Haluk Levent gibi isimler sahne alacak.



Cunda Müzik Günleri 15, 16, 17 Temmuz'da, Cunda Adası'nda başlıyor. Ayvalık Belediyesi'nin desteklediği Cunda Müzik Günleri'nde: Melda Duygulu, Serkan Çağrı ve Rumeli Band, Ece Göksu Quintet ve İmer Demirer sahne alacak. Cumda Pazaryeri Meydanı üç gün boyunca etkinliklere ev sahipliği yapacak.



TAKVİM

0 yorum:

Yorum Gönder