8 Haziran 2010 Salı

ÖĞRENCİLER 3 TON ATIK PİL TOPLADI

Kocaeli ili içinde eğitim gören öğrenciler, Atık Pil Toplama Kampanyası ile büyük bir çevre koruma bilinci oluşmasına katkı sağladı. Bazı öğrenciler ilk kez katıldıkları kampanya vesilesi ile ekolojik kirliliğin tüm dünyayı sardığı şu günlerde çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu öğrendi.

Dünyanın ve Türkiye'nin başlıca sorunlarından birisi olan çevre kirliliğine sanayinin kalbi olan Kocaeli'nde savaş açıldı. Yapılan çalışmalarla deniz kirliliğinden hava kirliliğine kadar birçok alanda temiz bir Kocaeli oluşturmak için çalışmalar yapılıyor. Temiz bir Kocaeli isteyen şehir halkı da belediyenin başlatmış olduğu tüm atık toplama kampanyalarına yürekten destek veriyor. İlkokul öğrencilerine de okul sıralarından itibaren çevre bilinci kazandırılmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanlıkları, İZAYDAŞ, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile Exitcom firması işbirliğinde 1 Ocak-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 3 ton atık pil toplanarak, Exitcom firmasına teslim edildi. Firma yetkilileri atık pilleri teslim alarak belediye yetkililerine ve şehir halkına duyarlılıkları sebebiyle teşekkür etti.

Okullardaki geri kazanım çalışmalarında önemli sonuçlar aldıklarını söyleyen yetkililer, ilköğretim okulları ve liseler arasında en çok ambalaj atığı, elektronik atık ve bitkisel atık yağ toplayan okulların 7 Haziran Pazartesi günü laptop bilgisayar, projeksiyon cihazı ve çok fonksiyonlu bilgisayara yazıcısı ile ödüllendirileceğini kaydetti. Okullarda şimdiye kadar 350 ton ambalaj atığı, 2 bin 800 kilogram atık pil, 4 bin kilogram elektronik atık ve 2 bin 400 kilogram bitkisel atık yağ ile çalışmalara önemli bir katkı sağlanırken, belediye yetkilileri bu rakamlara ulaşılmasında bugüne kadar yaklaşık 20 bin öğrenciye çevre bilinçlendirme eğitimleri verilmesinin önemli rolü olduğunu ifade etti.

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder